Når livet går på hæld for din bil

31 okt 2015

Når tusmørket kommer

Alting har en ende, også livet på en bil. Enden sniger sig som regel ind, ligesom tusmørket der kommer inden natten træder til. Mange har ikke tænkt over hvad der så skal ske med deres bil. Og det er lidt foruroligende. Det findes imidlertid en løsning, som er ved at blive mere udbredt, i takt med at befolkningen bliver mere opmærksom på at genbruge. . Biler kan efter det er færdige sælge til skrot, en såkaldt skrotbil. En skrotbil kan faktisk være med til at give lidt ekstra penge på lommen, du kan score en god skrotpræmie mange steder .

Præmier til de bedste

Er man en af dem der husker at komme af med sin skrotbil, kan man få en skrotbilpræmie. Det er en sum penge skrot handleren betaler for at få den gamle bil. En skrotpræmie kan variere efter bilens størrelse men ofte i omegnen af 2.500 danske kroner.

Er det ved at være tid

Er du i tvivl om det er ved at være tid for dig at indløse den skrotpræmie der måtte lægge og vente for din bil, så kommer der her nogle gode råd der måske kan hjælpe dig i beslutningsprocessen. Først er der værd at overveje om man overhovedet har brug for en bil, eller om den egentlig bare er overflødig. Det næste man kan spørge om er hvis jeg stadig har brug for en bil, hvad er så billigst. Er det bedst at købe en ny bil, eller skal det være en ny gammel bil, der også er lige ved at være skrotpræmiebil. Eller skal man gå den helt tredje vej og lease en bil der langt fra ligner en skrotbil.
Ved at lease en bil slipper man for at have en start investering, men derimod en månedlig udgift i form af leje og forsikring. Det man så ikke får når man leaser en bil er en skrotpræmie når man engang skal af med den igen. Det sidste man også kan spørge sig selv om er, har jeg ikke nogle venner eller noget familie jeg kan låne en bil af, hvis det går helt galt. Så kan man jo sagtens leve med kun at have sin cykel.

RELATEREDE